Sommerkunstcamp

Hver sommer er det kunst-camp i Barnas Katedral – et tilbud til barn mellom sju og 12 år. Her lager barna kunst sammen med profesjonell kunstner.

Sommer Kunst Camp 2024:
Oppstart 24. juni og varer hver dag frem til 29. juni fra kl. 09.00 – 15.00

Sommeren 2021:
Parasollen var slått opp, palmene vaiet og strandstolene var på plass da 25 barn åpnet døra til en ukes «KUNST CAMP» i Barnas katedral, Lademoen kirke i juni. De tradisjonelle stolradene var fjernet, rommet var klart for kreative sommerferiedager.

La fantasien blomstre
Edvard Munch og Claude Monet var med på den kunstneriske reisen i bokform. Pensler og fargepalletter var klare til å la fantasien blomstre. Saks, papir, perler, Lego, Plus Plus var spredt under stjernehimmelen i det høye kirketaket. Langbordet var dekket, klart for pølsefest og fiskekakeburger.

Åpne sanser
I Barnas katedral vil vi skape rom der barna kan utfolde seg og utforske kirkerommet på sin egen måte. Kunst kan åpne sanser og gi nye perspektiver. I løpet av uka så jeg hvordan barna gjennom aktivitetene fikk en relasjon til både rommet og til andre de aldri før hadde møtt. Jeg så en utvikling fra temaet identitet til fellesskap og vennskap.

En oase
Kirkerommet byr på så mange muligheter. Bare rommet i seg selv kan oppleves som et kunstverk. Her danser sola gjennom glassmaleriene, det er rød fløyel å hvile små føtter på, fiskeformede håndtak, sjablongmaling i tak og vegger, håndsydde blondeduker – en oase for kreativitet.

Pinnefamilier
Med god hjelp fra kunstnerne lærte barna teknikker for å lage pastellmalerier av bryggerekka, stofftrykk på t-skjorte, pinnefamilier med gjenbruk av stoff, knapper, garn – og sokkedukker.

«Til vanlig er jeg litt utålmodig med kunst, men her lærer jeg teknikker av ekte kunstnere. Da blir jeg også mer tålmodig, og det blir artigere å tegne og male.» Det sa Suzann til oss i løpet av uka. Ja, for på kunstcampen deltok kunstskolen Arttik. I Barnas katedral skal det være kvalitet!

Fargeinferno
Mot slutten av uka eksploderte det i et fargeinferno. Vi inviterte til origami-verksted! Da kom barna med hele familien. De tok hele kirka i eie og brettet papir til frosker, engler og fugler. Det var en fryd å se mor, far, søsken, besteforeldre vandre rundt i kirka, nysgjerrig på kirkerommet.

I kirkerommet opplever jeg en helt spesiell atmosfære av ro. Denne roen lever fint med høye lyder, spontan latter og hoppende barneføtter. Flere familier uttrykte glede over å sitte her sammen og skape noe. Jeg er ikke i tvil; dette må vi i kirka gjøre mer av. Dette er drømmekirken for meg, åpen og livlig!

Min hjertesak
Hvorfor er dette min hjertesak? Jeg har jobbet i mange ulike land, også med å lage godt innhold for barn i kirkerommet. Å gi barna stor plass til å utfolde seg og være med å forme innholdet i kirkerommet, er fantastisk. Denne uka på kunstcampen har forsterket troen på at det går an.

La kirkerommet påvirke barna og barna påvirke kirkerommet. Velkommen til Barnas katedral!

Katrin Kampfer, prosjektleder Barnas katedral – sommeren 2021

Kathrin Kampfer

Prosjektleder

Jeg er ansvarlig for prosjektene i Barnas Katedral. Jeg har en master i kulturledelse, fransk og historie. Opprinnelig kommer jeg fra Østerrike, har også bodd i Frankrike, Nederland og USA. Jeg har fire gutter og er veldig glad i å jobbe med barn, unge og kunst og kulturprosjekter. I Trondheim har jeg jobbet i to barnehager med barn i alle aldre. I Barnas Katedral er det en stor glede å jobbe med mange forskjellige prosjekter i forbindelse med barn, skoler, barnehager, kunst, kultur og kirke. Barnas Katedral er en fargerik møteplass hvor jeg får masse inspirasjon fra.